Du har ikke kontroll over råvarekostnadene, men du kan ta kontroll over likviditeten din.

Med enkle grep kan du få penger på konto til å betale leverandørgjeld, eller for å sikre videre vekst.

«Med større utgifter til råvarer og høyere produksjonskostnader tar mange bedrifter kontakt med oss for å finne løsninger som sikrer likviditeten», sier Rune Hellandsjø, daglig leder i Factoring Finans.

Factoring Finans er et finansieringsselskap som daglig jobber med å tilby individuelle løsninger for bedriften som ønsker å bedre likviditeten sin.

Høyere råvarekostnader skaper utfordringer

I det siste er det særlig høye råvarekostnader som slår ulikt ut for forskjellige bransjer. Er du i en bransje som nå har fått høyere råvarekostnader, er du kanskje i en situasjon der utgifter er mangedoblet, forteller Hellandsjø.

På samme måte vil du bli påvirket om du leverer varer eller tjenester til bransjer som sliter på grunn av høyere produksjonskostnader, fordi det blir vanskeligere å få betalt.

Hellandsjø forteller at det er mange bedrifter som nå tar kontakt for å høre om det finnes løsninger for dem.

Har du store utgående fakturaer, men trenger pengene i dag?

«Fakturasalg er en av tjenestene som fungerer godt om du har store utgående fakturaer. vi overtar risikoen til kunden betaler, og du får penger på konto med en gang», forklarer Hellandsjø.

Samme hvilken bransje du er i, har det aldri vært viktigere å få kontroll over likviditeten. Å ha penger på konto er avgjørende, om det er for å dekke høyere kostnader, eller dersom en av kundene dine er sen med å betale.

Du slipper å vente på at kunden betaler eller bruke tid på å følge opp

Å få betalt med en gang kan spare deg for penger. Hellandsjø forklarer at mange bedrifter ikke er klar over hvor mye de kan spare på å få betalt med en gang.

«Dersom du har en kunde som skylder deg et stort beløp, og du må betale dine leverandører med kreditt før denne kunden betaler, så er det mye å spare på for eksempel fakturasalg»

Enkle løsninger som sikrer deg

Factoring Finans tilbyr mange individuelle tilpassede løsninger. Leasing, næringslån, factoring eller fakturaadministrasjon er noen av de andre tjenestene de kan tilby for å sørge for at pengeflyten går optimalt og for best bruk av ressurser.

«Du har alt å vinne på å ta kontroll allerede i dag. Ring oss så hjelper vi deg med å finne løsninger for hvordan du kan bedre likviditeten din med en gang.»